Sociální sítě
Nahoru

Longines partnerem dostihového závodiště Capannelle

Další z podzimních cest zavedla exklusivní portál iLuxus do Itálie, která naštěstí stále vzdoruje sychravému počasí. Po královské regatě v Cannes, exhibici luxusu v Monaku, výstavě hodinářského designu a jeho moderního vnímání v Miláně či prezentaci novinek pro rok 2012 v Seville následovaly totiž naše kroky do další slavné historické metropole – do Říma. Důvodů bylo hned několik a všechny spojovala veličina Longines.Švýcarská značka ze St. Imier se během své dlouhé historie, jenž se datuje už od roku 1832, věnuje různým noblesním a tradičním sportům. Po boku atletiky, šermu, tenisu a lyžování ji však provází ohromná láska ke koním, a to nejenom v disciplíně parkurového skákání, ale právě i v tradičních dostizích. Není proto divu, že ji neutekla ani jedna z nejproslulejších italských drah, kterou je římské dostihové závodiště Capannelle.Jakožto oficiální časomíra tohoto dostihového závodiště stoupla značka Longines u milovníků koní a hodinek o další stupínek. Navázala totiž na svá předchozí partnerství s prestižními dostihy Dubai World Cup, Kentucky Derby, Melbourne Cup či tropický Longines Singapore Gold Cup a stala se i partnerem hlavního nedělního dostihu Grand Prix Longines Lydia Tesio, který se klaní památce slavné jezdkyně a manželce nejslavnějšího chovatele anglických plnokrevníků Frederica Tesia.

Mezi hosty a přihlížející hlavního dostihu, jehož 2000 metrů zdolal jako první mladý Ital Fabio Branca na své tříleté klisničce Quiza Quiza Quiza, nechyběli ani zástupci z České republiky. Mezi ty nejvýznamnější patřila Lenka Bechyňová, která je oficiálním distributorem značky Longines pro celou Českou republiku. Svou přítomností poctil i velký obdivovatel jachet, koňských závodů a hlavně Velké Pardubické, pan Pavel Lejhanec, který se svými hodinářskými obchody v Pardubicích pokračuje v rodinné tradici započaté už v roce 1899. Jméno jeho obchodu je však spjaté i s výrobou legendární Zlaté přilby pro pardubický motocyklový závod.Nedělní odpoledne však nepatřilo pouze koním a jezdcům. Velký zájem samozřejmě sklízely i hodinky Longines na zápěstí pořadatelů, hostů a v osvícených vitrínách. K vidění byly například dámské Dolce Vita, které k Itálii prostě patří, pánské Legendary Diver, Lindbergh Hour Angel, Master Collection Moonphase a samozřejmě toliko opěvovaný Longines Column-Wheel Chronograph. Tímto opravdu krásným chronografem se sloupcovým kolem se totiž značka vrací zpět ke své tradici sport-chic hodinek velmi vysoké kvality! Tuzemští zákazníci se s tímto elegánem téměř vintage vzezření mohli setkat například při nedávné tenisové exhibici v pražské O2 Aréně, která hostila mezinárodní tenisovou špičku.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.