Sociální sítě
Nahoru

Krušovičtí sládci připravili hokejový SAAZ LATE ležák

Unikátní novinku, hokejový SAAZ LATE ležák, uvařili krušovičtí sládci pro sportovní fanoušky a pivní fajnšmekry u příležitosti Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015. Dvanáctistupňový ležák je pouze z jedné odrůdy žateckého pozdního chmele SAAZ LATE a výjimečnost tohoto za studena chmeleného sezónního piva je ve výraznější chmelové chuti a vůni. Ve vybraných restauracích a hospodách se pípy roztočí 1. května 2015 a k dispozici bude přes 800 hektolitrů piva. Krušovický SAAZ LATE ležák je světlé pivo, které vyrobili sládci v Krušovicích ve spolupráci s odborníky z Chmelařského institutu v Žatci. Svoji osobitost, příjemnou chmelovou vůni a chuť získává tento ležák nejen díky použití jedné specifické odrůdy pozdního žateckého chmele SAAZ LATE, ale také díky technologii studeného chmelení. Chmel se v tomto případě přidává jak ve varně, tak později do ležáckých tanků.

Většina chmelových silic, tedy látek odpovědných za chmelové aroma, vytěká během vaření mladiny a do hotového piva se pak dostává pouze jejich stopové množství. U běžných piv je proto chmelové aroma velmi slabé, až nerozeznatelné. Při studeném chmelení se během ležení aromatické látky z chmele dále uvolňují, čímž se v hotovém pivu docílí výrazné chmelové vůně,“ uvedl za výrobní tým Michal Havrda z Královského pivovaru Krušovice.

Hokejový ležák SAAZ LATE se vařil tradičním způsobem na dva rmuty. Nízká teplota kvašení a dlouhé ležení mu zajistilo nezaměnitelný charakter ležáku českého typu s 5 % alkoholu.

K dobrému hokeji patří dobré české pivo. Spotřebitelé si díky Krušovickému SAAZ LATE ležáku mohou vychutnat atmosféru mistrovství naplno. Jde o speciální limitovanou pivní edici královské chuti, díky níž budou hokejové chvíle jedinečné,“ konstatovala hlavní manažerka značky Krušovice Lenka Kroupová.

Čepování hokejového SAAZ LATE ležáku s královskou zlatavou barvou jistě podpoří to správné fandění. Hokejový SAAZ LATE je letos již druhým sezonním pivem z jedné odrůdy chmele, se kterým se krušovický pivovar pyšní. Prvním unikátem byl Kazbek, jehož první várka byla uvařena v prosinci loňského roku. Krušovice se ne náhodou nachází přímo v srdci žatecké chmelařské oblasti a využití zdejších specifických odrůd je výsledkem záměru vytěžit maximum z lokálních surovin. Krušovice a žatecký chmel k sobě zkrátka neodmyslitelně patří.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.