Sociální sítě
Nahoru

Tak trochu jiná restaurace: Nota Bene

Suroviny od farmářů pěstované s bezmeznou láskou, který tento obor vyžaduje. Žádné jistoty neexistují, protože příroda je nevyzpytatelná. Úsilí je zapotřebí dvojitě a dovolené jsou zapovězeny, ale výsledek stojí za to.

Majitel a šéfkuchař restaurace Nota Bene Lukáš Nevyjel to ví a během pandemie postupně téměř všechny své dodavatele navštívil a fyzicky jim pomáhal v jejich každodenních činostech. Není ztotožněn s nastavením rozvozových firem, tudíž veškerou svou energii vložil tam, kde byla potřeba. Dobře totiž věděl, že farmy přes danou situaci nehybernují a stále musely jet na plné obrátky.

Na talíři pouze čisté chutě, farmáři z okolí Prahy, vinaři z Moravy a v případě vína i z okolních států. Vše ostatní v dojezdové vzdálenosti, která garantuje prvotřídní kvalitu. To, co zůstává, je každodenní překvapení v poledne i večer. Jídla dle aktuální dodávky dodavatelů. Žádné chřesty vyrovnané v řadě jako vojáčci či jahody ve stejné velikosti. Nejde to. My si vážíme každé suroviny indiviudálně a v plné kvalitě ji zpracováváme. Nevyhazujeme nic,“ vysvětluje majitel a šéfkuchař v jedné osobě Lukáš Nevyjel.

Neuvěřitelné zapálení a světová kuchyně 21. století, která si zakládá na kvalitě. Nic více a nic méně. To je novodobý trend oslovující i michelinské inspektory. Není čas na hry, kvalita je bernou mincí, která stojí za investici. Na menu hosté najdou například skvělá kuřata, ryby, hovězí, čerstvé domácí sýry a sezónní zelenina a ovoce v té nejlepší třídě.

Více z rubriky Gastro