Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo. Di Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují. „Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente. Nabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy; halibut s lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči nebo mušle sv. Jakuba s artyčoky, Umeboshi a vanilkovou majonézou v crudo části, tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem; zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky a pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem mezi předkrmy a konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky; šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré; pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou nebo pečený mořský vlk mezi hlavními chody. René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Leonardo přinesl novou energii do restaurace CottoCrudo. Prolínáním tradiční italské kuchyně a inovativního přístupu k přípravě pokrmů posune koncept restaurace k novým obzorům a hostům nabídne jedinečné kulinářské zážitky.“ CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým.
Více z rubriky Gastro
-
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024