Atmosféra pařížských kaváren, vzorná obsluha a poctivá domácí kuchyně. Takové jsou hlavní devizy oblíbeného podniku v Palackého ulici. Na menu Café Colore hosté najdou řadu krásných a chutných pokrmů z české i mezinárodní kuchyně, které připravuje zkušený šéfkuchař Luboš Leopold. Kulinární nabídka Café Colore je velmi pestrá a zahrnuje pokrmy od zvěřiny a staročeských jídel až po moderní jídla inspirovaná asijskou či americkou kuchyní. Zatímco na stálém menu jsou zařazeny největší stálice podniku, jako je smažený řízek, kombinace malých burgerů či oblíbené saláty, v tom aktuálním se objevují spíše sezónní a zajímavě připravené pokrmy. Ozdobou současné nabídky je domácí husí paštika, výtečný kaštanový krém s kuřecím chipsem či kreativně připravená pražská šunka, která je servírovaná s jablky pečenými v badyánovém karamelu a křenovou šlehačkou. Potěší také grilovaný losos na citronové trávě s kokosovou omáčkou a koriandrem, inspirovaná thajskou kuchyní. Milovníci masa se mohou těšit na kuřátko v parmazánové krustě servírované s pečeným fenyklem a bramborovým škubánkem, kančí kýtu na víně či na grilovanou krkovici s hříbky a kaštanovým pyré. V denní nabídce obědového menu se často objevují staročeská jídla, třeba houbový kuba s husím prsíčkem. A nesmíme zapomenout ani na znamenité dezerty, především skvělé horké višně v čokoládě podávané s citronovým sorbetem. Příjemná je také bohatá nabídka rozlévaných tuzemských i zahraničních vín, zaměřená na prezentaci menších a méně známějších vinařů. Rozlévá se například mělnický sekt, portugalské rosé či krásná vína z Kolby či ze Spielbergu.
Více z rubriky Gastro
-
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je...
29.4.2024 -
Baron Hildprandt získal zlatou medaili v mezinárodní soutěži Monde Selection Quality Awards
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards získal Baron Hildprandt Ze zralých hrušek zlatou medaili za vynikající kvalitu....
29.4.2024 -
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024