Sociální sítě
Nahoru

Léto se blíží, zhubněte s pomocí sušeného masa

Jaro je tady. Po dlouhé zimě konečně vylezlo sluníčko, ale vás vidina léta za dveřmi zrovna moc netěší kvůli kilům navíc? Nezoufejte, ještě stále máte čas vylepšit postavu a zhubnout do plavek. Pokud patříte mezi milovníky kvalitního masa, zkuste si před odchodem do práce či do školy přihodit do kabelky či batohu balíček sušeného masa neboli jerky, je velmi dietní a chuťově naprosto výborné. Sušené maso neobsahuje nic, po čem by mohla jít kila nahoru, ba naopak. Díky své nižší energetické hodnotě, velmi nízkému podílu tuku a vysokému obsahu bílkovin je skvělou volbou například ke svačině.

2018_01_11-002Na trhu existuje řada značek a příchutí. Pokud však chcete vsadit na kvalitu a českou značku, poohlédněte se po balíčcích od Fine Gusta, pardubické firmy, která vyrábí jerky prvotřídní kvality již třetím rokem. Na výběr máte z několika příchutí, směsí nebo jen čistého masa. Spousta z vás jistě ocení, že je k dispozici nejen tradiční hovězí, ale i ještě dietnější krůtí maso. Zvolit můžete buď čisté maso bez příchuti, či kořeněné. Ideální na mlsání jsou pak tzv. trail mixy – směsi sušeného masa, oříšků a sušeného ovoce.

Při dietě: značka ideál

Jestliže se mimo zdravou stravu ještě snažíte udržovat tělo v kondici cvičením, sušené maso je pro vás ideální volbou.  Je výborným zdrojem bílkovin, které vaše svalstvo při regeneraci jistě ocení. Jerky je lehká a rychlá svačinka po sportovním výkonu. Sušené maso je navíc vhodné jak pro milovníky slaných svačinek, tak i pro ty, kteří preferují sladké. Fine Gusto totiž vyrábí i tzv. snack bary, kde je maso slisované do tyčinek se sušeným ovocem. Sladké ovoce v kombinaci s masem je naprosto dokonalá volba.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.