Sociální sítě
Nahoru

Prague Cuisine – moderní průvodce pražskou gastronomií

Gastronomie v Praze už dávno není nuda. Prague Cuisine, unikátní publikace Domnica Jamese je toho důkazem. Pražskou kulinářskou scénou čtenáře provede od pekáren a cukráren, přes malá lahůdkářství až po kavárny, bistra a restaurace. Díky jedinečným fotografiím Ondřeje Kodrase kniha zachycuje unikátní atmosféru každého z těchto míst. V průběhu svého života jsem cestoval a žil v mnoha zemích, poznal celou řadu kultur a tradic. Mám rád každé z těchto míst pro jejich zvláštní kouzlo. Nicméně, žádné z nich mě nezaujalo tak jako Česká republika, obzvláště Praha. Je to opravdu úžasné místo, ponořené do historie, které se rychle stalo rušným kosmopolitním městem, nabízející neuvěřitelnou rozmanitost v umění, kultuře a gastronomii. ” – Dominic James Prague Cusine vás zavede na nevšední cestu za poznáním od dosud neobjevených míst až po nejlepší restaurace ve městě. Kniha je rozdělena do pěti tematických částí (Pro Gurmány, Místní chuť, Lehká chuťovka, Zahraniční vliv a Sladké pokušení), dle kterých se můžou zahraniční milovníci gastronomie, ale i místní labužníci vydat poznávat město novýma očima. V publikaci se navíc nachází speciální sekce s názvem S šéfkuchařem v kuchyni. Jde o extra přídavek, ve kterém špičkový šéfkuchaři prezentují se své nejlepšími recepty. Uvařit si tak můžete podle Zdeňka Pohlreicha, Riccarda Lucqua, Pavla Sapíka, Davida Šaška, Jana Punčocháře, Lukáše Skály, Jiřího Štifta, Ondřeje Slaniny, Mirka Kaliny. „Jsem moc rád, že jsem se mohl stát součástí této knihy a věřím, že pomůže otevřít dveře do kvalitních českých restaurací.” – Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař, majitel restaurací, autor kuchařek a moderátor gastro pořádů, Zdeněk Polhreich napsal do knihy Prague Cuisine úvodník. Zde poskytne přehled o historii, změnách a vývoji české gastronomie a také pohled na to, co přinese budoucnost. Šéfkuchař, majitel sítě restaurací, bister a lahůdkářství a také kulinářské školy v Praze Riccardo Lucque přispěl do knihy o vlivu zahraniční gastronomie na tu českou. Pavel Sapík poskytl odborný pohled na finedining, zatímco David Šašek poukazuje na využívání lokálních surovin. Nejlepší šéfkuchař Lukáš Skála vysvětlí, že i české dezerty mají šanci uspět ve světové konkurenci! Kniha je vydána v květnu 2015 jak v českém, tak anglickém jazyce a má 400 stran. Distribuovat se bude nejen v České republice, ale i celosvětově.

Doporučená maloobchodní cena v knihkupectvích – 595 Kč

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.