Sociální sítě
Nahoru

La Bodeguita del Medio má nové menu z čerstvých ryb

Vyhlášená restaurace a bar La Bodeguita del Medio přichystala pro novou sezonu zcela nové menu. Tentokráte se zaměřila na přípravu pokrmů z čerstvých surovin, tím pádem je výběr z menu užší, zato jedinečný. „Zaměřili jsme se na mořské speciality, jako jsou Ceviche de salmón, Plato Hemingway – míchané plato mořských specialit s máslovou omáčkou a rajčatovou salsou, rýží a pečenou bagetou nebo třeba Paella s kousky ryb s mušlemi a tygří krevetou. Dále zde máme nové pokrmy z masa  – Paella a la Cubana s kuřecími kousky, chorizem a vepřovou panenkou nebo Grilované plátky z vepřové panenky s chipotles krémovou omáčkou.“, říká šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio a člen klubu Chefs des Chefs Jaroslav Zahálka.

Všechna jídla z nového menu jsou každý den čerstvá – žádné instantní produkty, 100% zdravé jídlo bez konzervantů. Z tohoto důvodu disponuje nové menu užší nabídkou výběru, umožňující zachování čerstvosti surovin a možnosti čerstvé a rychlé přípravy. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka velmi dbá na kvalitu svých jídel, a proto také vybírá své dodavatele dle kvality surovin, jenž nabízejí. „Kvalita surovin je pro mě v restauraci na první místě. Kuřecí maso například odebírám z volného chovu až z Francie, chlazené, nekrmené růstovými hormony. Kokosové mléko a oleje dovážíme z Brazílie a rajčata i další zeleninu vozíme z Itálie. Nejlepší jsou sopečná rajčata a rozdíl pozná každý.“, dodává Jaroslav Zahálka.

V kuchyni restaurace La Bodeguita del Medio již nenajdete nic mraženého, ani sušeného. Všechny ingredience jsou čerstvé a splňují do puntíku trend dnešní doby – kvalita, chuť a čerstvost. Každý den se mění sortiment věcí na základě nabídky a sezónnosti surovin – speciální denní nabídky. Další novinkou je nový způsob vaření a přípravy jídel – ve vakuu (Sous-vide) – dochází tak k nižší ztrátě hmotnosti, úprava pokrmů je šetrnější a zdravější.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.