Sociální sítě
Nahoru

The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní nabídce, tak ve speciálně sestaveném brunchovém menu, které poslední březnovou neděli oslavuje svátky jara.

Jaro v restauraci The Artisan spojuje tradice i neotřelou gastronomii. „Inspirací je probouzející se příroda, v jednotlivých chodech tak nesmí chybět zelené výhonky, kopřivy, špenát nebo medvědí česnek, které nejen na Zelený čtvrtek tělu dodají potřebnou sílu a energii. I proto jsme zařadili naši domácí fermentovanou a nakládanou zeleninu, která našim pokrmům dodá potřebnou svěžest a řadu důležitých živin,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Jarní menu nabídne tradici v podobě jehněčího kolínka s bramborovou kaší nebo králíka ve svěží kombinaci s kopřivovou nádivkou, rizoto s medvědím česnekem nebo candáta se smetanovým špenátem a polentou. Chybět nesmí ani salát s kopřivou a medvědím česnekem. Sladkou tečkou na závěr bude grilovaný mazanec, medovník nebo mrkvový dort se zmrzlinou.

Během velikonočního brunche, který se uskuteční poslední březnovou neděli, si mohou hosté vychutnat speciality, jako je špenátové rizoto nebo jehněčí kolínko s bylinkami, rybu na másle s fermentovanou zeleninou, tradiční kopřivovou nádivkou nebo mrkvový tatarák. Milovníci klasiky se mohou těšit na králíka na slanině nebo pražskou šunku s hořčičným glazé. Sladké zakončení čeká hosty v podobě mazance, perníčků, lineckého pečiva s meruňkovou marmeládou nebo tematického mechového či mrkvového dortu.

Více z rubriky Restaurace

  • La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...

    Marek Zelený17.4.2024
  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • Nová španělská restaurace CASA 71

    Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Oslava jara na Hliněné baště

    Příroda se po zimě probouzí a pozvolna vydává své poklady – medvědí česnek, jedlé divoké byliny, cukrový hrášek, karotku, chřest, kůzlata,...

    Marek Zelený8.3.2024
  • Avantgardní restaurace ZEM součástí Restaurant Week 2024

    Restaurace ZEM se letos stává součástí vyhlášeného gastronomického festivalu Restaurant Week 2024. Tento mezinárodně uznávaný festival, který se datuje od roku...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
  • The Artisan zve na Restaurant Week

    Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“...

    Marek Zelený27.2.2024