Sociální sítě
Nahoru

Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21

V samém srdci Prahy se nachází restaurace Apelace 21, o níž jsme psali zde – nicméně, je známá svým unikátním přístupem k gastronomii a vínu. Tento měsíc se rozhodla rozšířit své horizonty a nabídnout hostům něco opravdu speciálního – den věnovaný odrůdě Nebbiolo, která je základem některých z nejprestižnějších italských vín. Celá pompézní degustace proběhne 22. května od 19:00.

Pro tuto příležitost byla pečlivě vybrána řada vín z portfolia VínoKINCL, která jsou reprezentativními představiteli tohoto ušlechtilého typu. Vína Nebbiolo jsou známá svou strukturovaností a hloubkou, což je dělá ideálními kandidáty pro spojení s exkluzivní kuchyní. Nebbiola, která si hosté budou moci vychutnat, zahrnují špičková barbaresca a barola, každé s vlastním jedinečným příběhem a charakterem.

K dokonalému gastronomickému zážitku přispěje i šéfkuchař Jiří Krulich, který pro tuto příležitost připravil sedmichodové degustační menu, které vyjde s vinným párováním na 3 590 Kč. Každý chod byl speciálně navržen tak, aby harmonicky doplňoval charakter a nuance vybraných vín. Od jemných předkrmů přes robustní hlavní chody až po sofistikované dezerty – každý krok večeře slibuje nezapomenutelný kulturní i chuťový zážitek.

Restaurace Apelace 21 tak otevírá dveře všem milovníkům vín a gurmánům, kteří chtějí prozkoumat komplexnost a krásu vín založených na odrůdě Nebbiolo. Tyto speciální dny jsou skvělou příležitostí jak pro nováčky ve světě vín, tak pro zkušené degustátory. Přijďte objevit, jak se může jednoduché hrozno proměnit ve vrcholnou gastronomickou poezii.

Více z rubriky Degustace

  • Mečoun a Ústřice v PRU58

    Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...

    Marek Zelený8.4.2024
  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023