Sociální sítě
Nahoru

Zamilované Reverso v červené

Loňský rok byl pro ikonické hodinky Jaeger-LeCoultre Reverso, tedy slavný model s otočným pouzdrem, jedním z nejúspěšnějších. Slavil totiž své 80. narozeniny a nutno uznat, že mu léta na šarmu neubrala, a to ani omylem. Hodinky jsou stále dokonalým doplňkem a jejich nadčasový design dokládají i příznivci, jako je John Hamm nebo Michael Douglas, který je nosil ve volném pokračování snímků Wall Street, tedy Peníze nikdy nespí. Historie modelu se začala psát už v roce 1931 a evidentně se bude psát ještě hodně dlouho.Tipem pro zamilované, respektive pro plánované oslavy 14. února, je Jaeger-LeCoultre a model Grande Reverso 1931 Rouge, který potěší protaženým 46mm ocelovým pouzdrem se šířkou 27,5 mm. Absolutním zázrakem je však rubínově červený lakovaný číselník s nanesenými reliéfními indexy. Pod ním pracuje velmi spolehlivý a 1000 hodin testovaný mechanický strojek s manuálním nátahem Calibre 822, jehož setrvačka vykoná 21 600 kmitů v hodině. Poskládán je ze 134 součástek a jeho pérovník nabízí 45hodinovou rezervu nátahu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.