Sociální sítě
Nahoru

Kulinární klenot na Kampě: Bohemian bistro

Komorní Bohemian bistro s pestrou kolekcí snídaní a malých jídel pro celý den překvapí jak místní, tak i turisty. Na první pohled skromný podnik s minimalistickým interiérem zaujme důrazem na kreativní pojetí pokrmů a vzorně doladěnou chuť.

Jako příklad poslouží výtečná dýňová polévka, která každého uhrane kombinací exotických chutí, v nichž pozorní foodies mohou odhalit stopy zázvoru, pomeranče a manga. Boduje také příjemně pikantní shakshuka, tedy pečená zelenina se sázeným vejcem a koriandrem. A překvapí i florentská vejce se špenátem, uzeným lososem a domácí brioškou.

Bohemian bistro bylo otevřeno před několika měsíci jako součást butikového hotelu Rezidence Dvořák, který provozuje společnost Asten Hotels. Její spolumajitel a zkušený gastronomický odborník Jiří Gajdošík stojí také za filozofií podniku. Na pomoc při vytváření menu si vzal Michala Húska, šéfkuchaře restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně, jenž patří také do skupiny Asten Hotels.

Rozhodli jsme se vytvořit moderní bistro s milou atmosférou a poctivě připravenými jídly, které potěší turisty i domácí. Vedle zajímavých specialit, jako je třeba legenda pařížské gastronomie Croque Monsieur, tedy zapečený toust se sýrem, šunkou a dijonskou hořčicí, si zakládáme hlavně na dvou věcech. Prvním trumfem jsou snídaně podávané po celý den, tím druhým pak fantastický karbanátek, jehož chuť jsme pilovali několik týdnů a který servírujeme každý víkend se sklenkou bublinek,“ upozorňuje Jiří Gajdošík.

V nabídce je klasická anglická snídaně, hemenex s pražskou šunkou či sladká vanilková rýže s kardamomem, mandlemi a ovocem. Milovníci sladkého mohou vyzkoušet domácí lívance dochucené javorovým sirupem a citronovou kůrou, podávané s čerstvým lesním ovocem a zakysanou smetanou či vyzkoušet některý z vyhlášených cheesecaků – třeba cheesecake se slaným karamelem nebo s maracujou. Ty společnost Asten Hotels vyrábí ve své další pražské provozně – tedy v Designum Café v Nerudově ulici.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.