Sociální sítě
Nahoru

Opojná silvestrovská večeře

Pokud chcete strávit poslední večer tohoto roku nevšedně a s elegancí vstoupit do toho nového, přinášíme vám tip na skvělou večeři v samotném centru Prahy.

Po procházce rozsvícenými historickými cestičkami vaše kroky povedou do ulice Elišky Krásnohorské jen pár kroků od nejluxusnějšího místa u nás, a to Pařížské. Zde se nachází již 20 let stálice v gastronomickém světě neboli La Veranda. Tento podnik staví svůj úspěch na kvalitě a nevšednímu servisu. Hřejivý pocit domova s vytříbenou gastronomií, a to vše na jednom místě.

Tým La Verandy si připravil opojné silvestrovské menu. Po usazení přichází sklenička vychlazeného prosecca. Poté následuje vejce 63 s taleggio, květákem a lanýžem neboli jak málo stačí ke štěstí. Chuťové pohárky navnadí gravlax s avokádem, fenyklem a citronem. Na svátečním menu nesmí chybět foie gras mousse se švestkami a panettone. Následuje možnost volby z hlavních chodů. Zvolíte raději kambalu s květákem, kaštany a smržem nebo vás osloví více dančí hřbet se špaldou, kapustou a pastinákem. Závěr v podobě kerblíkového sorbetu na utvrzení chutí, který vystřídá kávovo-karamelová tartaletka s rakytníkem a černým rybízem. Nádherné menu, co říkáte? Kvůli omezenému prostoru a velkému zájmu nutná rezervace předem.

Jedinečný večer začal perfektně a končí ještě lépe, díky báječnému silvestrovskému menu. Teď jen vkročit do Nového roku pravou nohou.

Více z rubriky Restaurace

  • La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...

    Marek Zelený17.4.2024
  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Nová španělská restaurace CASA 71

    Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Oslava jara na Hliněné baště

    Příroda se po zimě probouzí a pozvolna vydává své poklady – medvědí česnek, jedlé divoké byliny, cukrový hrášek, karotku, chřest, kůzlata,...

    Marek Zelený8.3.2024
  • Avantgardní restaurace ZEM součástí Restaurant Week 2024

    Restaurace ZEM se letos stává součástí vyhlášeného gastronomického festivalu Restaurant Week 2024. Tento mezinárodně uznávaný festival, který se datuje od roku...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.