Sociální sítě
Nahoru

Láska prochází žaludkem

Kdo by neznal oblíbenou restauraci za Prahou s tou nejkrásnější zahradou a interiérovými modrými kamny nesoucí název Babiččina zahrada. Rodinná atmosféra je citelná na každém kroku. Personál je vždy vstřícný a nešetří úsměvy, a to nemluvě o pokrmech, které se v Babiččině zahradě podávají. Vše plné chutí, přesně tak, jako od babičky.

Svátek zamilovaných a Babička k sobě patří. Vždyť ona dobře ví, že láska prochází žaludkem. Proto si kromě stálého menu připravila speciální nabídku na tento sváteční den. Předkrmy hned ve dvojím pojetí. Co takhle Dančí tatarák s wasabi majonézou, bramborovými chipsy a křepelčím vejcem nebo úžasné Carpaccio z chobotnice s paprikovou salsou a koriandrem.

Hlavní chody jsou opět dva a záleží na každém, zda zvolí výtečnou rybu či bezchybně připravený steak. Přesněji řečeno na výběr bude Lososovitý pstruh s fenyklem, řapíkatým celerem, kaviárem a rybím velouté a Rump steak s pastinákovým pyré, divokou brokolicí, růžičkovými kapustičkami a omáčkou z červeného vína. Sladká tečka je jen jedna a důvod je zřejmý, jelikož se jedná o opravdu výtečný dort Cheesecake s jahodovou omáčkou a sladkým tvarohem. Nic víc není potřeba.

Více z rubriky Restaurace

  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Nová španělská restaurace CASA 71

    Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Oslava jara na Hliněné baště

    Příroda se po zimě probouzí a pozvolna vydává své poklady – medvědí česnek, jedlé divoké byliny, cukrový hrášek, karotku, chřest, kůzlata,...

    Marek Zelený8.3.2024
  • Avantgardní restaurace ZEM součástí Restaurant Week 2024

    Restaurace ZEM se letos stává součástí vyhlášeného gastronomického festivalu Restaurant Week 2024. Tento mezinárodně uznávaný festival, který se datuje od roku...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
  • The Artisan zve na Restaurant Week

    Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“...

    Marek Zelený27.2.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.