Sociální sítě
Nahoru

Tržnice Dlouhá 14 nabídne lépe zásobenou alternativu k supermarketům

Do Prahy se vrací nakupování tak, jak ho znali naši rodiče. Maso od oblíbeného řezníka, čerstvá zelenina od zelináře, voňavý chléb od pekaře, dary moře od rybáře a výběrové potraviny, za kterými je příběh. To vše na jednom místě. V Dlouhé 14 se po náročné rekonstrukci otevřela 14. listopadu prodejní plocha o velikosti 600 m2. Obchod s názvem Dlouhá 14 se ale nehodlá stát supermarketem, protože cílovou skupinou jsou lidé, kteří nejsou spokojeni s každodenní nabídkou obchodních řetězců a rádi by za rozumné ceny nakupovali čerstvé potraviny s jasným původem. Dlouhá je živá a rušná ulice a stejně takový bude i sortiment. Přizpůsobovat se totiž bude roční době, takže tu najdete skvělé sezónní potraviny, ale i čerstvé ovoce a zeleninu z celého světa, stejně jako právě vylovené ryby. Pokaždé vás bude čekat něco nového. Tržnice je o stálém objevování a taková bude i Dlouhá 14,“ říká manažer projektu Jakub Musial.

V tržnici, dostupné z malého náměstí naproti baru James Dean, seženete čerstvé pečivo, máslo i maso za výhodnější ceny než na farmářských trzích, současně ale uspokojí i zájemce o exkluzivnější zboží včetně dobrého vína. „Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Samozřejmostí je, že tu každý den najdete kvalitní a čerstvé potraviny pro denní spotřebu, ale pokud budete hledat něco speciálního, i takové věci tu máme,“ dodává Jakub Musial. Zboží pochází od rodinných firem a dodavatelů. Nejedná se tedy o anonymní potraviny a zákazníci mají možnost promluvit si přímo s výrobci o jejich původu a odhalit, jaký se za nimi skrývá příběh. Prodej potravin s příběhem a jasným rodokmenem je ostatně přímo filozofií Food Story, jednoho z prodejců, který nabízí mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa. Spolupracuje například s bavorským statkem Adamhof, jihotyrolským řeznictvím Viktor Kofler nebo malými výrobci olivových olejů ze Španělska.

Čerstvé pečivo, zákusky, ale i kavárnu k posezení poskytuje Moje Kredenc, pečlivě vybírané ovoce a zeleninu z celé Evropy dováží do Dlouhé 14 vyhlášené zelinářství Kunratická Stodola. V řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze zase nakoupíte vyzrálé české i speciální toskánské hovězí, organické vepřové maso, stejně jako známé chrudimské uzeniny.

Rybárna Blue Fjord denně nabízí nejčerstvější ryby i mořské plody, včetně humrů, živých ústřic a jiných měkkýšů a korýšů, které si sami můžete vybrat přímo ze speciálního akvária. Ve spodní části tržnice vás bude čekat útulná vinotéka provozovaná ve spolupráci s předním českým dovozcem vín Global Wines. Zde je možné vybírat z více než 800 různých etiket, které se budou prodávat za ceny z e-shopu.

Nechybí ani doplňkové služby. Zákazníci mají možnost nechat si vytvořit dárkový koš z jakýchkoliv produktů ze sortimentu tržnice. Ty menší připraví personál na počkání, větší na objednávku. Pro své návštěvníky bude tržnice připravovat i pravidelné akce jako jsou řízené degustace a ochutnávky místních specialit. Prostor bude možné využít i pro originální vánoční večírky, porady, tiskové konference, rodinné oslavy, ale i firemní nebo soukromé párty.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.