Sociální sítě
Nahoru

Tosca Blu představila designérský batoh vzdávající hold matkám

Tosca Blu vyhlásila koncem loňského roku spolu s Akademií výtvarných umění v Miláně NABA soutěž pro mladé a kreativní designéry. Zadáním bylo navrhnout design batohu Tosca Blu, který se bude jako upomínka světové výstavy Expo 2015 prodávat v buticích a na e-shopu značky během konání akce od května do konce října. Účastníci z řad studentů NABA, studující oděvní a textilní design měli za úkol do svého návrhu zakomponovat téma letošní výstavy: „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Do užšího výběru postoupily tři návrhy, z nichž vítězný W Bag portugalské designérky Teresy Ribeiro vyhrál v celosvětovém online hlasování. Hlavní myšlenkou jejího kreativního počinu bylo vzdát hold ženám (W jako Woman), které jsou nositelkami života, zdrojem rovnováhy a živitelkami lidstva. Teresa zároveň při tvorbě kladla důraz na životní prostředí a jeho udržitelnou budoucnost – pilíře, na kterých stojí celé Expo Milano 2015. Projev úcty všem matkám je reprezentován jednoduchou skicou ženy – matky, kojící své dítě, která v sobě však nese hluboký odkaz na celosvětový problém hladu. Extravagantní a zároveň velice módní interpretace klasického batohu se zapínáním na zip má nastavitelné popruhy a ozdobné aplikace vyrobené z jemné kůže. Designový batoh je v České republice k dostání za 4000 Kč v buticích Tosca Blu v Palladiu a OC Smíchov v Praze.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.