Sociální sítě
Nahoru

FOUNDER’S RESERVE VZDÁVÁ HOLD ZAKLADATELI SVĚTOZNÁMÉ PALÍRNY THE GLENLIVET

Skotská palírna The Glenlivet představuje Founder’s Reserve, novinku ve své produktové řadě světově nejprodávanějších skotských single malt neboli sladových whisky. Vyrobena palírenským mistrem značky Alanem Winchesterem, Founder’s Reserve vzdává poctu průkopníkovi a zakladateli palírny The Glenlivet Georgi Smithovi a jeho vizi vyrábět jemné sladové whisky té nejvyšší kvality.

The Glenlivet_Founders Reserve_OnTheRockKlasický chuťový profil whisky The Glenlivet se vyznačuje perfektní rovnováhou ovocných tónů, která je výsledkem destilace v unikátních destilačních kotlích navržených samotným G. Smithem. The Glenlivet je ztělesněním typické, delikátní ovocné chuti, která byla poprvé představena v roce 1824 a svoji proslulost si zachovala dodnes. Výjimečnost Founder’s Reserve spočívá ve zrání v tzv. first fill sudech z amerického bílého dubu, tedy v sudech, ve kterých ještě nezrála žádná jiná skotská whisky. Toto zrání přináší výslednému produktu lahodnou, ovocně krémovou chuť. Ve vůni jsou cítit svěží citrusy, které v chuti doplňují ovocné tóny hrušek, zralých pomerančů a sladkost karamelu. Následuje plný, luxusně dlouhý a bohatý závěr. Výsledkem je neuvěřitelně jemná skotská sladová whisky, pro jejíž kvalitu byly single malt whisky The Glenlivet George Smithe odjakživa uznávány a oceňovány.

The Glenlivet Founder's Reserve Tasting Note ImageryFounder’s Reserve je stáčena do průhledných skleněných lahví, které odhalují příjemně zlatavou barvu whisky. Moderní nádech klasickému designu dodává kombinace se světle modrým odstínem. Zcela novým prvkem odkazujícím na palírnu The Glenlivet je vyobrazení pitoreskního mostu The Packhorse Bridge přes řeku Livet nad etiketou. Pozornost na kartonu i samotné lahvi navíc poutá psacím písmem vyvedený nápis George Smith, podpis zakladatele značky. Skotská whisky Founder’s Reserve je k dostání ve vybraných barech, restauracích a obchodech, jako jsou Gurmetum, Prestige Selection Shop (Kaprova 5, Praha 1) či Makro za doporučenou cenu 929 Kč.

The Glenlivet Founderss Reserve_boxAroma: Delikátní citrusová vůně s výrazným aroma sladkých pomerančů Chuť: Sladké ovocné tóny šťavnatých pomerančů a hrušek se sladkým nádechem jablek v karamelu. Vyvážená a výjimečně krémová chuť Závěr: Dlouhý, krémový a jemný

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.