Sociální sítě
Nahoru

Bulleit Bourbon: Legenda o odvaze a splněných snech

Bourbon Bulleit se zrodil díky generacím výjimečných mužů a jejich neskonalé touze uspět. Tento příběh dokazuje, že vezmete-li věci do svých rukou, přidáte poctivou a kvalitní práci, splní se i ty nejodvážnější sny.

Tom Bulleit je nejenom milovníkem kvalitního bourbonu, ale také sběratelem hodinek. V poslední době nejvíce nosí Blancpain Fifty Phatoms a vyobrazený Rolex Day-Date ve zlatě

Tom Bulleit je nejenom milovníkem kvalitního bourbonu, ale také sběratelem hodinek. V poslední době nejvíce nosí Blancpain Fifty Fathoms Bathyscape a vyobrazený Rolex Day-Date ve zlatě

Díl první: Jak to všechno začalo.

Na počátku byl Augustus Bulleit, hostinský z americké Indiany, který začal roku 1841 vyrábět bourbon v malých várkách. Experimentoval s obsahem žita a kukuřice, až dospěl k charakteristické chuti bourbonu Bulleit a získal značnou reputaci. V roce 1860 však tento průkopník whiskey při převozu sudů beze stopy zmizel a zdálo se, že s ním se ztratil i legendární recept.

Díl druhý: Bulleit story

Na pokračování příběhu si milovníci bourbonu museli počkat 150 let. Až Augustův prapravnuk Tom Bulleit oživil myšlenku slavného předka, vzdal se prestižní kariéry právníka a od roku 1987 začal pracovat na vzkříšení rodinné tradice. V roce 1999 uvedl Tom svůj Bulleit Bourbon znovu na trh. Prapradědeček by byl hrdý, protože odkaz dávné historie se vtiskl nejen do chuti bourbonu, ale také do lahve inspirované foukaným sklem z 19. století.

Originální bourbon s vytříbených surovin

Originální bourbon s vytříbených surovin

Díl třetí: Dědictví, které přetrvalo

I dnes se Bulleit Bourbon vyrábí v malých sériích za použití původních technik. Jeho charakter utváří pramenitá voda, přírodně filtrovaná přes kentucký vápenec, a americké vypálené sudy dodávající kouřový nádech. Jemnost a komplexita vznikají blendem žitného, kukuřičného a ječmenného sladu a speciálních druhů kvasnic. Díky vysokému podílu žita má bourbon výraznou kořeněnou chuť s čistým a jemným zakončením.

Díl čtvrtý: Budoucnost je plná naděje

Tom Bulleit vyslyšel nejen hlas svého srdce, ale i přání barmanů a fanoušků, kteří volali po návratu poctivé žitné whiskey. I proto spatřila v roce 2011 světlo světa po žitném Bulleit Bourbonu také whiskey Bulleit Rye s 95% podílem žita.

B 1681Správné hodnoty přežijí staletí

Název Bulleit Bourbon Frontier Whiskey odkazuje na věhlasnou americkou minulost. American Frontier byla legendami opředená doba osidlování a postupného posouvání hranice na západ. Právě tehdy Bulleit Bourbon vznikl a nasál do sebe ducha doby, která přála hrdinům a novým možnostem v prozkoumávání neprobádaných oblastí.

Autentický a věrný originálu je Bulleit dodnes. Nekopíruje prchavé módní trendy a na původní chuti a receptuře nic nemění. Četná ocenění, která whiskey sbírá, budiž důkazem, že je tato cesta správná. Pro rok 2015 byla Bulleit vyhlášena nejvíce trendy značkou a bourbon samotný se stal nejprodávanějším v TOP 50 světových barech.

Lahev zakoupíte v karlínském obchodě Warehouse#1 nebo na www.warehouse1.cz

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.