Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Luca De Astis představuje své menu v CottoCrudo

Nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague, který vede tým kuchyně od října 2014, představuje nové jedinečné pokrmy. Snoubí se v nich dokonalost italské kuchyně s rozsáhlými zkušenostmi ze světa gastronomie, které Luca De Astis čerpal při svém působení v Itálii, Francii, Španělsku a Turecku. Svou kariérní dráhu ve Four Seasons Luca De Astis zahájil v roce 2011 jako Executive Sous Chef v restauraci Aqua hotelu Four Seasons Istanbul u Bosporu, po mnohaletém působení ve vyhlášených a michelinskými hvězdami oceněných restauracích v Paříži a Barceloně. „Myslím, že Praha je můj osud. Smlouvu na působení v hotelu Four Seasons v Istanbulu jsem podepisoval Praze,“ říká De Astis a dodává: „Uběhlo pár let a jsem zpět v tomto krásném městě.“ Záměrem tohoto rodilého Itala je návštěvníkům pražské restaurace CottoCrudo zprostředkovat autentickou italskou kuchyni a její tradiční receptury v moderním pojetí. Velký důraz klade na kvalitní čerstvé suroviny zařazované do pokrmů v souladu s ročním obdobím. „Na pražské restauraci je unikátní její crudo neboli ‚syrová‘ část, které chci věnovat více pozornosti a vytvořit jí silnější identitu,“ říká Luca. V crudo oblasti plánuje De Astis rozšířit stávající nabídku ryb a mořských plodů o pokrmy s masem, zeleninou, ovocem a dezerty. Nabídku restaurace nový šéfkuchař doplnil o řadu jedinečných pokrmů, mezi nimiž nemohou chybět ryby, jeho oblíbená ingredience. Hosté restaurace si mohou nově vychutnat například pečeného mořského vlka s grilovanou sépií, artyčoky, slávkami a cacciucco omáčkou; paccheri aglio olio e peperoncino s divokou brokolicí, mořským ježkem a černými lanýži; hovězí entercote s dušeným radicchiem v červeném víně, bramborovým pyré a černými lanýži nebo tuňákové spaghetti s pomerančovou majonézou a lososovým kaviárem z crudo baru. Luca De Astis se svým týmem sdílí společnou vášeň pro práci a otevřenost nápadům, neboť jenom tak mohou hostům připravovat ty nejkvalitnější pokrmy a přinášet nové gastronomické zážitky. René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Luca má skutečnou vášeň pro italskou kuchyni a jeho hrdost a láska k ní z něj bez pochyby dělá skvělého ambasadora své země v České republice. Víme, že jeho rozsáhlé zkušenosti přispějí k dalšímu rozvoji konceptu restaurace CottoCrudo a umocní její unikátní kulinářské zážitky.“

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Luca de Astis a jeho tým.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.