Sociální sítě
Nahoru

Dary lesa v restauraci Hvozd

Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu přibyl nový sesterský koncept v podobě butikového hotelu vzniklého v budově někdejší prvorepublikové školy.

Pouhých osm pokojů s velkorysou prostorovou dotací a elegantním pojetím interiéru inspirovaným zemitými tóny okolní přírody nabízí intimní atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí, nicméně i v případě této novinky je hostům k dispozici již etablovaná restaurace Hvozd v hlavní budově resortu nabízející odlehčenou moderní intepretaci regionálních receptů ve stylu comfort food.

Šéfkuchař Martin Šiling na novém zimním menu představuje třeba své pojetí tradiční kulajdy s houbami, sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo kuře na majoránce s hlívou a zelným bramborákem.

Hvězdnou sezóny je pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou, přičemž ryba je v tomto případě opravdu maximálně čerstvá – Hvozd totiž disponuje vlastním chovem v jen pár set metrů vzdáleném rybníku Železný, jenž je součástí obory Srdíčko.

Více z rubriky Restaurace

  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Nová španělská restaurace CASA 71

    Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Oslava jara na Hliněné baště

    Příroda se po zimě probouzí a pozvolna vydává své poklady – medvědí česnek, jedlé divoké byliny, cukrový hrášek, karotku, chřest, kůzlata,...

    Marek Zelený8.3.2024
  • Avantgardní restaurace ZEM součástí Restaurant Week 2024

    Restaurace ZEM se letos stává součástí vyhlášeného gastronomického festivalu Restaurant Week 2024. Tento mezinárodně uznávaný festival, který se datuje od roku...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
  • The Artisan zve na Restaurant Week

    Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“...

    Marek Zelený27.2.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.