Sociální sítě
Nahoru

Nová a opět nejlepší sluchátka – Sennheiser Orpheus s cenovkou převyšující 1 350 000 Kč

Sennheiser oznámil nástup nového modelu nejlepších sluchátek na světě. Pro první model toto označení platilo 24 let, bylo jich vyrobeno limitované množství 300 kusů a jejich cena neustále stoupala. Nově představený nástupce patří konstrukčně opět do skupiny elektrostatických sluchátek, tentokrát s membránou s povrchem tvořeným napařenou platinovou vrstvičkou. Elektrody elektrostatického systému jsou vyrobeny ze zlacené keramiky. To vše, včetně D/A převodníku, je zabudováno do bloku z granulovaného Carrarského mramoru. Sluchátka Orpheus (včetně zesilovače) jsou vyrobena z 6000 součástek, z nichž každá je speciálně vybíraná, přeměřovaná a kontrolovaná. Srdcem zesilovače je osm elektronek, které zpracovávají zvukový signál. K dekódování signálu je určeno osm čipů ESS SABRE ES9018 -reference mezi DAC dekodéry. DAC je schopen dekódovat signály až do hloubky slova 32 bitů s frekvencí až 384 kHz nebo DSD 2.8 případně 5.6 MHz.

orpheusV konstrukci nových sluchátek Orfeus je unikátní, že vzdálenost, po které proudí signál ve vysokém napětí od zesilovače ke statorům systému sluchátek, je méně než jeden centimetr. Hudební signál je do sluchátek posílán v nízkém napětí 5 voltů symetrickým zapojením, přívodní kabel obsahuje osm vodičů z bezkyslíkaté mědi pokovené stříbrem. Změna napětí probíhá totiž přímo ve sluchátkách, což znamená, že je k dispozici vysoký impuls výkonu v bezprostřední blízkosti jeho vyzáření. Výsledkem je zvuk se světově nejnižším zkreslením – THD (Total Harmonic Distortion) – méně než 0,01 %, což znamená, že tato sluchátka přehrávají s větší přesností než jakýkoli jiný elektronický komponent na světě. Unikátní reprodukční systém je schopen zahrát zvuk v rozpětí od 8 Hz do 100 kHz. Díky mnoha patentovaným technologiím je hudba tak brilantní, jakoby posluchač poslouchal přímo v koncertní síni či ve studiu. Dokonalost umožňuje doslova přenášet emoce hudebníků na posluchače.

Na světě nejsou lepší sluchátka než Sennheiser Orpheus. 24 let toto prvenství patřilo původnímu modelu Sennheiser Orpehus. Set sluchátek Sennheiser Orpheus bude na trhu v polovině roku 2016 za 50 000 euro.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.